Тук може да откриете много полезна информция за състояние в което трябва да бъде вашето превозно средство за да сте сигурни на пътя.

Как да смените спукана гума

Да знаете как да смените спукана гума е важно умение за всички шофьори. Макар да се надяваме, че никога няма да изпаднете в ситуацията да се налага да го правите сами (в края на краищата за това е сервизът за крайпътни гуми), все пак е умно да знаете тънкостите на смяната на спукана гума — за всеки случай вие се оказвате в истинска обвързаност.

Ето какво трябва да знаете, за да го направите правилно.

Необходими инструменти за смяна на апартамент
Винаги носете тези предмети в колата си, когато тръгнете на път:

Резервна гума
Гаечен ключ
Джак
В зависимост от марката и модела на вашия автомобил, може да се нуждаете и от допълнителни инструменти, включително ключалки на колела или шпилки за подравняване. Следващият път, когато закарате колата си на сервиз, попитайте дали имате нужда от нещо специално за смяна на гумите на колата си.

Ръководство стъпка по стъпка за смяна на гума
Стъпките, които трябва да предприемете, ако някога се окажете с апартамент.

Първа стъпка: Спрете на безопасно място
Не спирайте точно там, където сте, ако забележите, че имате спукана гума. За вашата собствена безопасност и безопасността на другите шофьори на пътя, ще трябва да отбиете някъде извън линията на движение – за предпочитане паркинг, въпреки че рамото на пътя също ще работи, ако нямате друг избор. Ако спирате на рамото, разположете колата си възможно най-далече от пътя и включете аварийните светлини, за да предупредите другите шофьори за вашето присъствие. Ако имате ракети в колата си, които можете да използвате, още по-добре.

Стъпка втора: Съберете инструментите си
Намерете своята резервна гума, гаечен ключ и крик за кола, които почти винаги се съхраняват в багажника на колата ви. Обърнете внимание, че гумите са доста тежки, така че когато вдигнете резервната част от багажника, ще искате да се огънете в коленете си – не в кръста си – за да прехвърлите тежестта върху краката си и от гърба си. Поставете резервната част на земята близо до апартамента.

Стъпка трета: Свалете капака на главината
Използвайте гаечния ключ, за да свалите капака от спуканата гума. След това разхлабете гайките на гумата, но не ги отстранявайте напълно.

Четвърта стъпка: Вдигнете колата с крик
Погледнете в ръководството на собственика си за указания къде и как да позиционирате крика. Завъртете дръжката на крика по посока на часовниковата стрелка, докато крикът срещне колата, и след това продължете да въртите по посока на часовниковата стрелка, докато колата се повдигне на няколко инча от земята. Сега можете да премахнете гайките на счупеното колело.

Стъпка пета: Сменете резервната част
Отстранете плоскостта и поставете резервната част на нейното място. Закрепете го с гайките, които сте свалили от плоскостта, като ги затегнете първо с ръцете си и след това с гаечния ключ. След това вземете инструментите си, спуканата гума, капачката на главината и гайките от капака на главината и ги сложете в багажника си. В идеалния случай карайте направо от тук до автосервиз и заменете резервното колело с ново.

Пътната помощ сменя ли гуми?
Вие залагате! Тук, в Best Roadside Service, ние предлагаме обслужване на крайпътни гуми както за физически лица, така и за търговски превозни средства, включително автопаркове. Свържете се с нас днес, за да научите повече.

Call Now ButtonОБАДИ СЕ