Кога да теглите с бордова платформа и кога с количка?

Теглене на бордови платформи срещу теглене на камиони
Ако някога сте имали нужда да изтеглите колата си, вероятно сте били попитани от теглещата служба дали се нуждаете от теглене на количка или теглене с плоско легло? Ако отговорът е „а?“ ние сме тук, за да ви обясним разликите между теглене на количка и теглене на плоско легло.

Теглене на колички (известен също като метод на куката) се отнася до устройство за теглене, което е малко повече от две колела, ос и теглич, ремарке с колички се използва за теглене на автомобил с окачване на предните колела чрез закачане на двете предни колела върху ремаркето, докато двете задни колела са все още на земята.

Тегленето на плоска платформа се отнася до теглещ камион с плоска платформа, при който цялата задна част на камиона е снабдена с платформа, която може да бъде хидравлично наклонена и преместена до нивото на земята, което позволява превозното средство на клиента да бъде поставено върху нея със собствена мощност на превозното средство или теглено от лебедка. Тегленето на плоска платформа се използва обикновено за теглене на задвижващи колела и други тежки машини като булдозери, багери и самосвали.

Основната разлика между бордовите теглещи камиони и теглещите камиони е нивото на сигурност, което всеки камион осигурява. Тегленето на бордови платформи е най-безопасният начин за транспортиране на превозно средство, тъй като те не изискват специални настройки на задвижването на превозното средство. Колата не поема никакво износване, както при обикновена количка, тъй като всички колела са напълно извън пътя. Плоските платформи са идеални за луксозни автомобили, ретро автомобили и за безопасност на превозното ви средство при транспортиране. Единственият реален недостатък на бордовите платформи са цените, които могат да ви струват много пари, в зависимост от това колко далеч трябва да бъде теглено вашето превозно средство. Количките са по-евтини на цена, но могат да причинят значителни щети на вашето превозно средство, ако камионът попадне на големи дупки или пукнатини на пътя. Рискът от повреда е по-голям при Dolly, но въпреки това той все още върши работата си.

Количката за теглене повдига предните колела на вашето превозно средство от тротоара, за разлика от платформата, която повдига вашето превозно средство изцяло върху камиона. Едно отлично предимство, което количката има пред борда, обаче е, че спестявате пари от общия пробег. Количката за теглене поддържа пробега на вашето теглено превозно средство същия брой, както е бил преди, но не може да издържи същото количество тегло, както бордната платформа. Всеки път, когато планирате да теглите превозно средство, трябва да сте сигурни, че сте закачили количката за теглене към теглещото превозно средство, преди да натоварите превозното средство за теглене. Ако шофирате голям модел превозно средство, може сериозно да обмислите да платите няколко долара повече и да изберете опцията с бордовата платформа, тъй като тя е и най-безопасната. Най-важното тук е безопасността, така че бордовата платформа ще трябва да спечели битката като цяло. Трябва също така да се консултирате с вашата застрахователна компания, за да видите дали вашето превозно средство може да се класира за първите няколко мили, които могат да бъдат покрити.

Независимо дали имате нужда от теглене на бордова платформа, теглене на дълги разстояния или обикновено теглене на количка, ние ще бъдем тук, за да ви помогнем. В Emergency Towing работим с фантастичен екип от отдадени техници, които ще бъдат до вас, когато имате нужда от тях. Предлагаме всички видове теглене и ще се радваме да ви обясним разликите между всяка отделна услуга. Както подсказва името на нашата компания, ние работим 24/7, „денонощно, така че винаги можете да се свържете с нас. Ние сме напълно сертифицирани и също така ще ви предоставим най-конкурентните цени на пазара. Не се задоволявайте с второто най-добро, обадете ни се днес и оставете Emergency Towing да се погрижи добре за вас!

 

Call Now ButtonОБАДИ СЕ